Anketa

Da li Vam se sviđa novi dizajn stranice?
  Da, dobar je

  Ne, prethodni je bio bolji

  Nisam siguran


Rezultati

Marijan Matočec

Naziv obrta, gospodarstva ili firme:
OPG NADA MATOČEC
Adresa:
Škurdijeva 4, Đurđevac
Lokacija vinograda:
Mali kostanj, Mičetinac
Broj mobitela/telefona:
098/175-6327, 048/813-558
OIB:
Površina vinograda u HA:
Sorte vina:
Graševina, Chardonnay, Sivi Pinot, Crni Pinot, Sauvignon
Rezultati na izložbama:

Tijekom višegodišnjeg izlaganja osvojili smo 132 zlatne medalje u Hrvatskoj i inozemstvu.

U 2008. godini dobivamo prvu markicu kvalitete Koprivničko- križevačke županije, a vino Pinot sivi proglašeno je najboljim vinom Grada Đurđevca.

U 2009. godini registriramo prva Vrhunska vina Sauvignon i Graševinu, a vino Chardonnay je proglašeno najboljim vinom Koprivničko-križevačke županije.

U 2012. godini Sauvignon je proglašen najboljim vinom Grada Đurđevca, a tijekom godine smo osvojili 23 zlatne medalje na izložbama, od kojih naglašavamo rezultate na Izložbi kontinentalnih vina Hrvatske u Zelini – zlatne medalje za Graševinu i Sauvignon.

U 2013. godini Chardonnay je proglašen najboljim vinom Koprivničko-križevačke županije,a Sauvignon najboljim vinom Grada Đurđevca.

Tijekom godine smo osvojili 18 zlatnih medalja, od kojih naglašavamo rezultate na Vinodaru 2012-Festivalu Sauvignona s 5 zlatnih medalja, od kojih 3 zlatna Sauvignona. Za istaknuti je i zlatna medalja za Chardonnay s izložbe vina kontinentalne Hrvatske iz Zeline.

Tijekom 2014. godine osvojili smo 30 zlatnih medalja za vino, a za istaknuti je osvajanje 7 zlatnih medalja na Županijskoj izložbi u Koprivnici.

Na kontinentalnoj izložbi vina u Zelini Zlatni Chardonnay berba 2013. proglašen je najboljim mirnim vinom regije sjeverozapadne Hrvatske.

Najbolji nastup 2014.godine je na Festivalu graševine u Kutjevu, gdje smo osvojili 2 zlatne medalje za Graševinu, s rezultatom najbolje ocijenjene Graševine kao i šampion Festivala graševine.

Na kraju moramo naglasiti da su prilikom posjete Koprivnici danska Kraljica Margareta II. i princ Henrik izabrali i kušali Sauvignon kao prvo vino prilikom degustacije na ručku u objektu Podravkinog rekreacijskog centra.

Na kraju 2014. godinu ćemo zaključiti lijepim događajem, prezentacijom i izlaganjem vina na Vinitechu u Bordeauxu, gdje ćemo prezentirati ljepotu i raskoš okusa i mirisa te kvalitetu vina đurđevačkog kraja, Koprivničko-križevačke županije i domovine Hrvatske.

Obiteljska Vinarija Nade i Marijana Matočeca nalazi se na sjeverozapadnom dijelu Hrvatske u Koprivničko-križevačkoj županiji, gradu Đurđevcu. Vinogradi se nalaze na pitomim obroncima Bilogore, a na brežuljkastim pjeskovitim terenima Malog Kostanja iznad prigradskog naselja Mičetinac. Vinogradarstvom se obitelj Nade i Marijana Matočeca počela baviti prije 20 godina, a rezultat je obiteljska tradicija vinogradarstva obitelji Matočec od 60- tih godina 20. stoljeća.

Vinogradstvo je rezultat rada ljubavi prema prirodi, prema ovim prekrasnim brežuljcima Đurđevačke podravine i motiv da se u podrumu napravi vino koje će zadovoljiti i najbolju publiku i kušače vina.

Proizvodimo grožđe na vlastitim površina, od kojih nastaju vina Chardonnay, Graševina, Pinot sivi, Sauvignon i Pinot crni, kojima posebnost pjeskovitih terena daje jednu posebnost, eleganciju, mekoću i prepoznatljivost Đurđevačkih pijesaka.

Kod zavoda za intelektualno vlasništvo Republike Hrvatske zaštitili smo brendirani naziv i oznaku izvornosti pod nazivom VINO S PESKOV. Na početku svojeg puta uspjeli smo napraviti samo dovoljno vina za obitelj i prijatelje obitelji.

Višegodišnjim radom i edukacijom u suradnji sa stručnjacima enolozima podižemo razinu kvalitete vina do toga da možemo izlagati na najjačim izložbama u Hrvatskoj.

Nazdravljamo Vam s najboljom kapljicom VINA S PESKOV!

Živjeli !!!

marijan.matocec@zagrebinspekt.hr